Μπορεί τα άτομα με διαβήτη να τρώνε μπανάνες;

Ένα άτομο με διαβήτη πρέπει να εξετάσει προσεκτικά το περιεχόμενο κάθε γεύματος. Ενώ τα φρούτα και τα λαχανικά περιέχουν ένα ευρύ φάσμα απαραίτητων θρεπτικών ουσιών, μερικά μπορεί να προκαλέσουν αιχμές σακχάρου στο αίμα. Πόσο ασφαλείς είναι οι μπανάνες για άτομα με διαβήτη;

Ως επί το πλείστον, η κατανάλωση μπανάνας με μέτρο είναι ασφαλής για τους ανθρώπους του διαβήτη.

Οι μπανάνες αναπτύσσονται σε φυτά που μπορούν να έχουν οπουδήποτε από 50 έως 150 μπανάνες σε κάθε δέσμη. Τα καταστήματα πωλούν μεμονωμένες μπανάνες σε διαφορετικά μεγέθη, από μικρά έως πολύ μεγάλα.

Τα άτομα με διαβήτη μπορούν να χρησιμοποιήσουν τον γλυκαιμικό δείκτη (GI) για να εξετάσουν τις επιπτώσεις της γλυκόζης στο αίμα ενός τύπου τροφίμων. Αυτό το σύστημα κατάταξης δίνει μια ιδέα για την ταχύτητα με την οποία ορισμένοι υδατάνθρακες ενισχύουν το σάκχαρο του αίματος. Οι μπανάνες είναι χαμηλές. Σύμφωνα με τη διεθνή βάση δεδομένων GI, οι ώριμες μπανάνες έχουν βαθμολογία GI 51.

Τα τρόφιμα χαμηλής GI έχουν βαθμολογία 55 ή λιγότερο. Τα άτομα με διαβήτη μπορούν να τα απολαύσουν εφ ‘όσον εξετάζουν προσεκτικά το μέγεθος του τμήματος.

Σε αυτό το άρθρο, εξετάζουμε γιατί οι μπανάνες είναι ασφαλείς για όσους έχουν διαβήτη και τα διατροφικά τους οφέλη.

Μπανάνες και διαβήτης

Ένα άτομο μπορεί να περιλαμβάνει καλά ελεγχόμενες ποσότητες μπανάνας στη διατροφή εάν έχουν διαβήτη.

Η περιεκτικότητα σε βιταμίνη, ορυκτά και ίνες στην μπανάνα μπορεί να προσθέσει διατροφικό όφελος για άτομα με διαβήτη, εφόσον ένα άτομο δεν τρώει υπερβολικά τμήματα.

Συγγραφείς μιας μικρής μελέτης το 2014 έδωσαν 250 ή 500 γραμμάρια (g) πρωινού μερίδες μπανάνας σε δεκαπέντε συμμετέχοντες με διαβήτη τύπου 2 και 30 με υψηλά επίπεδα χοληστερόλης στο αίμα τους.

διαπίστωσαν ότι η μερίδα μπανάνας δεν είχε σημαντικές επιπτώσεις στη γλυκόζη του αίματος αμέσως μετά το φαγητό, αλλά η κατανάλωση των μερίδων κάθε πρωί μείωσε σημαντικά τη γλυκόζη αίματος νηστείας.

Ωστόσο, οι συγγραφείς της μελέτης αποδέχονται ότι μια μεγαλύτερη μελέτη θα ήταν απαραίτητη για να επιβεβαιωθεί η επίδραση μείωσης της γλυκόζης των μπανάνων με κλινικά χρήσιμο τρόπο.

Μια μελέτη κοόρτης 2017 των 0,5 εκατομμυρίων συμμετεχόντων υποδηλώνει ότι αν και τα φρούτα χαμηλότερου γλυκαιμικού (GI) είναι ασφαλέστερα για άτομα με διαβήτη από ό, τι τα φρούτα υψηλότερου GI, και οι δύο μπορούν να βοηθήσουν ένα άτομο να μειώσει τον κίνδυνο ανάπτυξης του διαβήτη καταρχήν.

Η Αμερικανική Ένωση Διαβήτη (ADA) υποδηλώνει ότι τα άτομα με διαβήτη θα πρέπει να ενσωματώνουν φρούτα σε ελεγχόμενη διατροφή, όπως η κατανάλωση ενός μικρού κομματιού ολόκληρου φρούτου ή μισής απόδοσης μεγάλων φρούτων με κάθε γεύμα ως επιδόρπιο .

Μαγειρική και προετοιμασία

Η προετοιμασία ορισμένων επεξεργασμένων προϊόντων μπανάνας μπορεί να τα κάνει λιγότερο κατάλληλα για άτομα με διαβήτη.

Για παράδειγμα, ορισμένοι κατασκευαστές τροφίμων θα εμπορεύονται τα αποξηραμένα τσιπ μπανάνας ως μια υγιεινή απόλαυση ή σνακ.

Ωστόσο, αυτά μπορεί να περιέχουν πρόσθετα σάκχαρα ή σιρόπι για να ενισχύσουν τη γεύση. Η κατανάλωση τσιπ μπανάνας είναι πιο πιθανό να προκαλέσει ακίδα σακχάρου στο αίμα από το σνακ σε μια μικρή, φρέσκια μπανάνα.

Να είστε βέβαιος να διαβάσετε προσεκτικά τις ετικέτες διατροφής και να περιορίσετε ή να αποφύγετε αποξηραμένα φρούτα που έχουν προσθέσει ζάχαρη.

Συμβουλές διατροφής και ασφάλειας

Οι ακόλουθες συμβουλές μπορεί να βοηθήσουν ένα άτομο με διαβήτη να συμπεριλάβει με ασφάλεια τις μπανάνες σε γεύμα και σνακ.

Ζεύγος μπανάνας με “υγιή” λίπη ή πηγή πρωτεΐνης

τρώγοντας μια μπανάνα παράλληλα με μια πηγή ακόρεστου λίπους, όπως αμύγδαλο ή φυστικοβούτυρο, φιστίκια, ηλιόσπορους ή καρύδια, μπορεί να έχει θετικό αντίκτυπο στο σάκχαρο του αίματος καθώς και να ενισχύσει τη γεύση.

Μια άλλη υγιεινή επιλογή για άτομα με διαβήτη είναι να συνδυάσει μια μπανάνα με μια πηγή πρωτεΐνης, όπως το ελληνικό γιαούρτι.

Αυτό θα βοηθήσει ένα άτομο να αισθάνεται πληρέστερο για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και να μειώσει την επιθυμία να σνακ όλη την ημέρα, βοηθώντας τους να ρυθμίσουν το σάκχαρο του αίματος.

Εξετάστε το να τρώτε μια μπανάνα με υποτιμημένη

Οι άγριες μπανάνες μπορεί να απελευθερώσουν τη γλυκόζη με βραδύτερο ρυθμό από τις ώριμες μπανάνες.

Το 1992, μια παλαιότερη μελέτη δέκα ατόμων με διαβήτη εξέτασε την ωριμότητα της μπανάνας όσον αφορά το σάκχαρο του αίματος. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι πράσινες ή άγριες μπανάνες τείνουν να έχουν πιο αργή επίδραση στο σάκχαρο του αίματος από τις ώριμες μπανάνες.

Οι άγριες μπανάνες περιέχουν περισσότερο άμυλο σε σύγκριση με τις ώριμες μπανάνες. Το σώμα δεν μπορεί να σπάσει τα άμυλα τόσο εύκολα όσο τα λιγότερο σύνθετα σάκχαρα. Αυτό οδηγεί σε μια πιο αργή, πιο ελεγχόμενη αύξηση στο σάκχαρο του αίματος.

Τρώτε μικρότερες μπανάνες

Ο έλεγχος τμήματος μπορεί να επηρεάσει την ποσότητα ζάχαρης που καταναλώνεται ένα άτομο σε μια μπανάνα.

Μπανάνες είναι διαθέσιμες σε πολλά μεγέθη. Ένα άτομο θα πάρει λιγότερους υδατάνθρακες εάν επιλέξουν μια μικρότερη μπανάνα.

Για παράδειγμα, μια μικρή μπανάνα που έχει μήκος 6-7 ίντσες έχει 23,07 γραμμάρια (g) υδατάνθρακες ανά μερίδα, ενώ μια εξαιρετικά μεγάλη μπανάνα έχει μόλις 35 g υδατανθράκων.

Πόσα μπορείτε να φάτε ανά ημέρα;

Η απάντηση σε αυτή την ερώτηση εξαρτάται από το άτομο, το επίπεδο δραστηριότητάς του και τον τρόπο με τον οποίο οι μπανάνες αλλάζουν το σάκχαρο του αίματός τους.

Η γλυκόζη του αίματος των ανθρώπων μπορεί να είναι πιο ευαίσθητη στις μπανάνες από άλλες. Η γνώση του τρόπου με τον οποίο οι μπανάνες επηρεάζουν το σάκχαρο ενός συγκεκριμένου ατόμου μπορεί να τους βοηθήσει να διαχειριστούν τα φάρμακά τους και τα πλάνα ινσουλίνης, εάν είναι απαραίτητο.

Μιλήστε με το γιατρό σας ή τον εγγεγραμμένο διαιτολόγο σχετικά με τη συμπερίληψη μπανάνας σε ένα σχέδιο γεύματος διαβήτη.

Διαβάστε περισσότερα σχετικά με τη σχέση μεταξύ φρούτων και διαβήτη εδώ.

Παρακολουθήστε τους υδατάνθρακες

Μία μπανάνα μεσαίου μεγέθους, 7-8 ιντσών από μόνη της περιέχει περίπου 26 g υδατάνθρακες. Εργαστείτε με μια ομάδα υγειονομικής περίθαλψης για να καθορίσετε την πρόσληψη υδατανθράκων στόχου.

Ο γιατρός ή ο διαιτολόγος θα εκπαιδεύσει ένα άτομο για τον αποτελεσματικό έλεγχο των μερίδων και τον έλεγχο της πρόσληψης ινών, πρωτεϊνών, λιπών και υδατανθράκων με πρακτικό τρόπο.

Ένα άτομο πρέπει να ακολουθήσει στενά το σχέδιο γεύματος του διαβήτη.

Να έχετε κατά νου ότι η κατανάλωση μπανάνας παράλληλα με μια άλλη πηγή υδατανθράκων, όπως ένα κομμάτι τοστ ή δημητριακά, σημαίνει ότι η συνολική πρόσληψη υδατανθράκων από αυτό το γεύμα είναι υψηλότερη. Ανάλογα με τις διατροφικές συμβουλές από το γιατρό, μπορεί να χρειαστεί να ανταλλάξετε υδατάνθρακες σε ένα μεταγενέστερο γεύμα.

Εναλλακτικά, αφού τρώτε ένα γεύμα που είναι ελαφρύτερο στους υδατάνθρακες, μπορείτε να περάσετε τους υδατάνθρακες που έχετε αποθηκεύσει σε μια μικρή μπανάνα ως σνακ.

Αυτό δεν θα εξασφαλίσει ότι κανένα γεύμα ή σνακ παρέχει πάρα πολλούς υδατάνθρακες.

Διατροφή

Συνολικά, οι μπανάνες είναι χαμηλές σε κορεσμένα λιπαρά και νάτριο, θρεπτικά συστατικά και πλούσια σε ίνες.

Είναι επίσης μια βασική πηγή καλίου, ένα ορυκτό που βοηθά στην ισορροπία των επιπέδων νατρίου στο αίμα.

Οι μπανάνες έχουν επίσης ένα καλό μείγμα άλλων θρεπτικών ουσιών, συμπεριλαμβανομένων:

  • Βιταμίνη Β6
  • μαγγάνιο
  • Βιταμίνη C

Takeaway

Οι μπανάνες είναι ένα ασφαλές και θρεπτικό φρούτο για άτομα με διαβήτη να τρώνε με μέτρο ως μέρος ενός ισορροπημένου, εξατομικευμένου σχεδίου διατροφής.

Ένα άτομο με διαβήτη θα πρέπει να περιλαμβάνει φρέσκες επιλογές τροφίμων στη διατροφή, όπως φρούτα και λαχανικά.

Οι μπανάνες παρέχουν άφθονη διατροφή χωρίς να προσθέσουν πολλές θερμίδες.

Για ένα ακριβές σχέδιο διατροφής, είναι καλή ιδέα να μιλήσετε με έναν εγγεγραμμένο διαιτολόγο ή ειδικό διαβήτη.

q:

Ξέρω ότι οι μπανάνες περιέχουν πολύ κάλιο. Μήπως αυτό συμβάλλει στη μείωση των επιπτώσεων του διαβήτη;

a:

Το κάλιο είναι ένα σημαντικό θρεπτικό συστατικό για πολλές διαδικασίες στο σώμα, όπως η ρύθμιση των νευρικών σημάτων, η εξισορρόπηση των επιπέδων υγρών και η υποστήριξη της συστολής των μυών.

Το κάλιο μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των επιπλοκών από τον διαβήτη και στη διαχείριση των συννοσηρότητας, συμπεριλαμβανομένης της υψηλής αρτηριακής πίεσης.

Είναι ένα σημαντικό θρεπτικό συστατικό για τη μείωση των καρδιαγγειακών κινδύνων, οι οποίοι συχνά υπάρχουν σε εκείνους με κακώς διαχειριζόμενο διαβήτη. Συμπεριλαμβανομένων περισσότερων φρούτων και λαχανικών με σημαντικά μικροθρεπτικά συστατικά, όπως το κάλιο, μπορεί να έχει θετικό αντίκτυπο στη διαχείριση του διαβήτη.

Οι απαντήσεις αντιπροσωπεύουν τις απόψεις των ιατρικών εμπειρογνωμόνων μας. Όλο το περιεχόμενο είναι αυστηρά ενημερωτικό και δεν πρέπει να θεωρείται ιατρική συμβουλή.

  • Η διατροφή/διατροφή

Τα ιατρικά νέα σήμερα έχουν αυστηρές κατευθυντήριες γραμμές για την προμήθεια και αντλεί μόνο από μελέτες από ομοτίμους, ακαδημαϊκά ερευνητικά ιδρύματα και ιατρικά περιοδικά και ενώσεις. Αποφεύγουμε τη χρήση τριτογενών αναφορών. Συνδέουμε τις πρωταρχικές πηγές – συμπεριλαμβανομένων των μελετών, των επιστημονικών αναφορών και των στατιστικών στοιχείων – σε κάθε άρθρο και επίσης τις απαριθμούν στο τμήμα πόρων στο κάτω μέρος των άρθρων μας. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο διασφαλίζουμε ότι το περιεχόμενό μας είναι ακριβές και τρέχον διαβάζοντας την πολιτική συντακτικής μας.

トップページに戻る